Tietoa asukkaalle / muuttajalle

Hoivakoti Herukka tarjoaa sinulle kodinomaisen päihteettömän ympäristön. Vuokraamasi huone on joko yhden tai kahden hengenhuone. Huoneet ovat peruskalustettuja, mutta halutessasi voit sisustaa huoneesi omilla huonekaluilla ja esineillä. Sinulla on oikeus asumistukeen, sekä hoitotukeen asuessasi Hoivakoti Herukassa. Sinua autetaan näiden etuuksien hakemisessa Hoivakoti Herukan henkilöstön toimesta. Yhteisiä tiloja käytössäsi on ruokasali, olohuone ja sauna lämpiää aina kerran viikossa. Saat käyttöösi Hoivakoti Herukan vuodevaatteet, pyyhkeet ja hygieniatarvikkeet. Hoivakoti Herukassa sinulle tarjoillaan talon emännän laittamaa monipuolista ruokaa ravintosuositusten mukaisesti.

Hoivakoti Herukassa sinulle nimetään omahoitaja, joka perehtyy erityisesti juuri sinun asioihisi. Yhdessä laaditte sinun asumista koskevan asumissuunnitelman ja kuukauden asumisen jälkeen ensimmäisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, jota arvioidaan ja päivitetään yhdessä kaksi kertaa vuodessa. Hoivakoti Herukassa on ammattitaitoinen henkilökunta läsnä 24h vuorokaudessa antaen sinulle tarvitsemasi tuen, avun ja hoidon.

Hoivakoti Herukka mahdollistaa kuntoutumistasi monipuolisesti. Hoivakoti Herukan viikko-ohjelma sisältää joka päiväisen ulkoilun lisäksi päivittäiset kuntoutumista tukevat ryhmät. Taide- , rentoutus-, peli-, leivonta-, keskustelu-, liikuntaryhmät sisältyvät viikko- ohjelmaamme. Henkilökunta elää arkea kanssasi kuntouttavallatyöotteella. Lähiverkostosi voi olla hoidossasi mukana juuri niin tiiviisti kuin itse haluat ja vierailut puolin ja toisin ovat tervetulleita.

Sinun on huolehdittava seuraavista maksuista itse:

  • Vuokrakulut
  • Ateriakulut
  • Hygienia/turvapaketin (Hinnaston löydät Botnia 24h Oy:n hinnasto sivulta)
  • Lääkekulut
  • Vaatemenot
  • Halutessasi henkilökohtaiset hygienia tarvikkeet
  • Tupakat, muut elintarvikkeet
  • Retket

On tärkeää, että muistat ottaa mukaasi reseptit ja lääkkeesi ja mikäli sinulla on joitain apuvälineitä ota ne Hoivakoti Herukkaan mukaan. Vaatehuollon osalta ota mukaasi riittävä niin sisä- kuin ulkovaatetus.

Asumisesi kustannuksista vastaa myös oma kotikuntasi/ kaupunkisi. Saat maksusitoumuksen hoitotyön kustannuksiin oman kunnan sosiaali- ja terveystoimenjohtajalta tai perusturvajohtajalta. Hoivakoti Herukkaan voi tulla myös hoitotyön (kuntaosuus) itse maksavana henkilönä.

Olet sydämellisesti tervetullut asumaan Hoivakoti Herukkaan