Tietoa asukkaalle / muuttajalle

Kuntoutuskoti Harmonia tarjoaa sinulle kodinomaisen päihteettömän ympäristön. Vuokraamasi huone on tilava yhden hengen huone, jossa on oma wc ja suihku. Huoneet ovat peruskalustettuja, mutta halutessasi voit sisustaa huoneesi omilla huonekaluilla ja esineillä. Sinulla on oikeus asumistukeen, sekä hoitotukeen asuessasi Kuntoutuskoti Harmoniassa. Sinua autetaan näiden etuuksien hakemisessa Kuntoutuskoti Harmonian henkilöstön toimesta. Yhteisiä tiloja käytössäsi on ruokasali, olohuone ja sauna lämpiää aina kerran viikossa. Saat käyttöösi Kuntoutuskoti Harmonian vuodevaatteet, pyyhkeet ja hygieniatarvikkeet. Kuntoutuskoti Harmoniassa sinulle tarjoillaan talon emännän laittamaa monipuolista ruokaa ravintosuositusten mukaisesti.

Kuntoutuskoti Harmoniassa sinulle nimetään omahoitaja, joka perehtyy erityisesti juuri sinun asioihisi. Yhdessä laaditte sinun asumista koskevan asumissuunnitelman ja kuukauden asumisen jälkeen ensimmäisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, jota arvioidaan ja päivitetään yhdessä kaksi kertaa vuodessa. Kuntoutuskoti Harmoniassa on ammattitaitoinen henkilökunta läsnä ma- pe 7:00- 20:00 la 8:00- 20:00 ja su 8:00- 19:00 vuorokaudessa antaen sinulle tarvitsemasi tuen, avun ja hoidon.

Kuntoutuskoti Harmonia mahdollistaa sinulle kokonaisvaltaisen kuntoutumisen kivijalan rakentamisen. Kuntoutuskoti Harmonian monipuolinen viikko-ohjelma päivittäiset ulkoilut ja yhteisön päivärutiinit tukevat arjenhallinnantaitojesi kokonaisvaltaista tunnitamista ja uusien toiminta tapojen oppiminen mahdollistuu. Päivittäisten ryhmien sisältö on monipuolinen keskutelu-, toiminta-, leipominen-, rentoutusryhmät ovat viikko-ohjelmassamme. Lisäksi toteutamme viikoittain keilausta sekä kuntosali/ uimahalli ryhmää ja joka toinen viikko käydään kirjastossa. Henkilökunta elää arkeasi kanssasi kuntouttavallatyöotteella. Lähiverkostosi voi olla hoidossasi mukana juuri niin tiiviisti kuin itse haluat ja vierailut puolin ja toisin ovat tervetulleita.

Sinun on huolehdittava seuraavista maksuista itse:

  • Vuokrakulut
  • Ateriakulut
  • Hygienia/turvapaketti (Hinnaston löydät Botnia 24h Oy:n hinnasto sivulta)
  • Lääkekulut
  • Vaatemenot
  • Halutessasi henkilökohtaiset hygienia tarvikkeet
  • Tupakat, muut elintarvikkeet
  • Retket

On tärkeää, että muistat ottaa mukaasi reseptit ja lääkkeesi ja mikäli sinulla on joitain apuvälineitä ota ne Kuntoutuskoti Harmoniaan mukaan. Vaatehuollon osalta ota mukaasi riittävä niin sisä- kuin ulkovaatetus.

Asumisesi kustannuksista vastaa myös oma kotikuntasi/ kaupunkisi. Saat maksusitoumuksen hoitotyön kustannuksiin oman kunnan sosiaali- ja terveystoimenjohtajalta tai perusturvajohtajalta. Kuntoutuskoti Harmoniaan voi tulla myös hoitotyön (kuntaosuus) itse maksavana henkilönä.

Olet sydämellisesti tervetullut asumaan Kuntoutuskoti Harmoniaan