Tietoa asukkaalle / muuttajalle

Tukipalvelut Hemma tarjoaa sinulle kodinomaisen päihteettömän ympäristön. Vuokraamasi asunto on joko kahden hengen soluasunto tai oma yksiö, jokaisessa asunnossa on keittiö ja wc/ suihkutila. Asunnot ovat täysin peruskalustettuja keittiössä on myös kahvinkeitin, mikro, vedenkeitin sekä astiat. Asunnoissa on myös pyykkikoneet ja yhteisön käytössä imuri. Halutessasi voit sisustaa huoneesi omilla huonekaluilla ja esineillä. Sinulla on oikeus asumistukeen, sekä hoitotukeen asuessasi Tukipalvelut Hemmassa. Sinua autetaan näiden etuuksien hakemisessa Tukipalvelut Hemman henkilöstön toimesta. Yhteisiä tiloja käytössäsi on reilun 50 neliön ryhmätila, lisäksi Kuntoutuskoti Harmoniassa on mahdollisuus saunomiseen kerran viikossa. Saat käyttöösi Tukipalvelut Hemman vuodevaatteet. Osallistumalla Tukipalvelut Hemman ruuanvalmistus vastuualueeseen saat ilmaisen lounaan. Halutessasi sinulla on mahdollisuus ostaa Tukipalvelut Hemmasta päivällinen.

Tukipalvelut Hemmassa sinulle nimetään omahoitaja, joka perehtyy erityisesti juuri sinun asioihisi. Yhdessä laaditte sinun asumista koskevan asumissuunnitelman ja kuukauden asumisen jälkeen ensimmäisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, jota arvioidaan ja päivitetään yhdessä kaksi kertaa vuodessa. Tukipalvelut Hemman on ammattitaitoinen henkilökunta läsnä ma ja la 7:00- 15:00 ti-pe 8:00- 18:00 vuorokaudessa antaen sinulle tarvitsemasi tuen, avun ja hoidon. Sunnuntaisin lääkehoito toteutetaan Kuntoutuskoti Harmoniasta.

Tukipalvelut Hemma mahdollistaa sinulle kokonaisvaltaisen kuntoutumisen kohti itsenäistä elämää. Tukipalvelut Hemman monipuolinen viikko-ohjelma päivittäiset ulkoilut ja yhteisön päivärutiinit tukevat elämän- ja mielenterveystaitojen kokonaisvaltaista tunnitamista ja uusien toiminta tapojen omaksuminen mahdollistuu. Päivittäisten rymien sisältö on monipuolinen keskutelu-, toiminta-, leipominen-, rentoutusryhmät ovat viikko-ohjelmassamme. Lisäksi toteutamme viikoittain keilausta sekä kuntosali/ uimahalli ryhmää. Henkilökunta elää arkeasi kanssasi kuntouttavallatyöotteella. Lähiverkostosi voi olla hoidossasi mukana juuri niin tiiviisti kuin itse haluat ja vierailut puolin ja toisin ovat tervetulleita.

Sinun on huolehdittava seuraavista maksuista itse:

  • Vuokra+ vesikulut (Hinnaston löydät Botnia 24h Oy:n hinnasto sivulta)
  • Ateriakulut ( lounas ilmainen vastuualueeseen osallistuvalle)
  • Lääkekulut
  • Vaatemenot
  • Henkilökohtaiset hygienia tarvikkeet
  • Retket

On tärkeää, että muistat ottaa mukaasi reseptit ja lääkkeesi ja mikäli sinulla on joitain apuvälineitä ota ne Tukipalvelut Hemmaan mukaan. Vaatehuollon osalta ota mukaasi riittävä niin sisä- kuin ulkovaatetus.
Asumisesi kustannuksista vastaa myös oma kotikuntasi/ kaupunkisi. Saat maksusitoumuksen hoitotyön kustannuksiin oman kunnan sosiaali- ja terveystoimenjohtajalta tai perusturvajohtajalta. Tukipalvelut Hemmaan voi tulla myös hoitotyön (kuntaosuus) itse maksavana henkilönä.

Olet sydämellisesti tervetullut asumaan Tukipalvelut Hemmaan